QimiQ Whip Pastry Cream

Använd när volym behövs. Används till vispning, till söta och välsmakande rätter: t ex. mousse, krämer, parfaits osv.

Den enda säkra mejeriprodukten med 19% fett till vispning. QimiQ Whip Pastry Cream, är en funktionell ingrediens.

 
 
Reducerade kostnader med upp till 60%. Snabbare produktion.

Reducerade kostnader med upp till 60%. Snabbare produktion.

Långvarig, perfekt stabilitet till fräscha krämer och mousse.

Långvarig, perfekt stabilitet till fräscha krämer och mousse.

Binder vätskor och emulgerar med smör och olja. Syre- och alkoholstabil. Värmestabil.

Binder vätskor och emulgerar med smör och olja. Syre- och alkoholstabil. Värmestabil.

Gör det möjligt att laga frysstabila produkter

Gör det möjligt att laga frysstabila produkter

QimiQ Whip kan vispas upp till tre gånger volymen. Ersätter gelatin delvis eller helt och hållet

QimiQ Whip kan vispas upp till tre gånger volymen. Ersätter gelatin delvis eller helt och hållet

 

 Så här används det 

  1. Använd QimiQ Whip Pastry Cream, där volym är nödvändig.

  2. QimiQ Whip Pastry Cream används bäst nedkyld.

  3. Vispa lätt den kalla QimiQ Whip Pastry Cream, tills den är helt jämn och se till att, blandningen inkorporerad (separerad från botten och sidorna av skålen).

  4. Tillsätt ingredienserna en efter en och fortsätt med att vispa, tills volymen som önskas har uppnåtts.

Tumregel för användning.

De proportioner, vi rekommenderar nedan, menar vi ger den bästa konsistensen och ger en bra utgångspunkt för ytterligare test. Tillsätt smak, som du önskar. Du bestämmer konsistensen, stabiliteten och smaken genom smakbärare som smör, olja fett, grädde, kvark, gräddost, mascarpone, frukt, grönsaker, kryddor, socker osv.

Fylling till rullader:

Skärbeständig:

Mousse i glas:

Dekorativ kräm:

QimiQ-Packs-3D-250g-2020-WHIP-scaled.jpg

Förvaring

QimiQ Whip Pastry Cream kan förvaras i rumstemperatur och oöppnad i upp till 12 månader. När QimiQ Whip har öppnats, ska den förvaras i kylskåpet och användas inom 3 - 4 dagar.

Ingredienser

QimiQ Whip Pastry Cream innehåller grädde (19% fett), mjölk, gelatin och emulgeringsmedel (ättiksyraestrar av mono- och diglycerider av fettsyror). 

Glutenfri. Halal och kosher godkänd

Allergener: Mjölk 

Tillverkningsland: Österrike

Näringsvärde per 100 gram

Energi 866 kJ / 207 kcal

Fett 18,7 g varav mättade fettsyror 12 g

Kolhydrater 4,5 g- varav sockerarter 4,5 g

Naturlig grädde
Naturlig grädde

Protein 5,2 g

Fiber <0,4 g

Salt 0,14 g

Emballage och hållbarhet

 • 250 g - Tetrapak - förpackning med 12 st. 12 månaders hållbarhet

• 1 kg - Tetrapak – förpackning på 12 kg (12 x 1 kg). Antal kg per pall 780 kg. 12 månaders hållbarhet. 

• 5 kg – bag in box. Antal kg per pall 675. 5 månaders hållbarhet.

 

10.png

Ger en krämig och

stabil konsistens

QimiQ Whip Pastry Cream används till vispning, till söta och välsmakande rätter: t ex. mousse, krämer, parfait osv. Alla ingredienser kan vispas ihop en efter en i en skål. Kan inte vispas för mycket.


Andra QimiQ produkter:

 
QimiQ-Packs-3D-250g-2020-SAHNEBASIS-scaled.jpg

QimiQ Creme Base

Till varma slutprodukter, som kräver en jämn, krämig och stabil konsistens. Såser, soppor, gratäng m.m.

 

QimiQ-Packs-3D-250g-2020-CLASSIC-scaled.jpg

QimiQ Classic

Används i kalla, salta och söta rätter. Används bäst i rumstemperatur.

 

Snabb och enkel förberedelse, unik kvalitet på slutprodukter