QimiQ Whip Pastry Cream
Använd när volym behövs. Används till vispning, till söta och välsmakande rätter: t ex. mousse, krämer, parfaits osv.
Den enda säkra mejeriprodukten med 19% fett till vispning. QimiQ Whip Pastry Cream, är en funktionell ingrediens.
Så här används det
Använd QimiQ Whip Pastry Cream, där volym är nödvändig.
QimiQ Whip Pastry Cream används bäst nedkyld.
Vispa lätt den kalla QimiQ Whip Pastry Cream, tills den är helt jämn och se till att, blandningen inkorporerad (separerad från botten och sidorna av skålen).
Tillsätt ingredienserna en efter en och fortsätt med att vispa, tills volymen som önskas har uppnåtts.
Tumregel för användning.
De proportioner, vi rekommenderar nedan, menar vi ger den bästa konsistensen och ger en bra utgångspunkt för ytterligare test. Tillsätt smak, som du önskar. Du bestämmer konsistensen, stabiliteten och smaken genom smakbärare som smör, olja fett, grädde, kvark, gräddost, mascarpone, frukt, grönsaker, kryddor, socker osv.
Fylling till rullader:
Skärbeständig:
Mousse i glas:
Dekorativ kräm:
Förvaring
QimiQ Whip Pastry Cream kan förvaras i rumstemperatur och oöppnad i upp till 12 månader. När QimiQ Whip har öppnats, ska den förvaras i kylskåpet och användas inom 3 - 4 dagar.
Ingredienser
QimiQ Whip Pastry Cream innehåller grädde (19% fett), mjölk, gelatin och emulgeringsmedel (ättiksyraestrar av mono- och diglycerider av fettsyror).
Glutenfri. Halal och kosher godkänd
Allergener: Mjölk
Tillverkningsland: Österrike
Näringsvärde per 100 gram
Energi 866 kJ / 207 kcal
Fett 18,7 g varav mättade fettsyror 12 g
Kolhydrater 4,5 g- varav sockerarter 4,5 g
Protein 5,2 g
Fiber <0,4 g
Salt 0,14 g
Emballage och hållbarhet
• 250 g - Tetrapak - förpackning med 12 st. 12 månaders hållbarhet
• 1 kg - Tetrapak – förpackning på 12 kg (12 x 1 kg). Antal kg per pall 780 kg. 12 månaders hållbarhet.
• 5 kg – bag in box. Antal kg per pall 675. 5 månaders hållbarhet.
Andra QimiQ produkter: