QimiQ Creme Base

till varma & pikanta slutprodukter, som kräver en slät, krämig och stabil konsistens

Baserat på 100% naturliga ingredienser.

Idealisk för smörgåsar, pålägg, dips, mousse och krämer osv.


 
 
 
Minskar kostnader upp till 60%.    Snabbt produktion.

Minskar kostnader upp till 60%. Snabbt produktion.

Längre presentationstid och längre  säljperiod

Längre presentationstid och längre säljperiod

Binder vätskor och emulgerar med smör & olja.  Stabil med syra & alkohol Värme-stabil

Binder vätskor och emulgerar med smör & olja. Stabil med syra & alkohol Värme-stabil

Kall tillagning  är möjlig.Stabil att frysa in.

Kall tillagning är möjlig.

Stabil att frysa in.

Ersätter mjöl, stärkelse eller    smör/mjöl  delvis- eller   helt.

Ersätter mjöl, stärkelse eller smör/mjöl delvis- eller helt.

 

Så här används det 

  1. Rör QimiQ Creme Base i såsen eller soppan och värm upp.

  2. Det är allt, som krävs. Ytterligare reduktion är inte nödvändig. Stärkelsen har redan aktiverats, vilket betyder, att den också kan användas i kalla rätter.

Tumregel för användning.

De proportioner, vi rekommenderar nedan, menar vi ger bästa konsistens och ger en bra utgångspunkt för ytterligare test. Tillsätt smak, som du önskar. Du bestämmer konsistensen, stabiliteten och smaken genom smakbärare som smör, olja, fett, grädde, kvark, gräddost, mascarpone, frukt, grönsaker, kryddor, socker osv. 

Soppa:

 

Äggröra bas:

Sås:

 

Bröd & Kakor:

Gratinering:

Förvaring

QimiQ Creme Base kan förvaras i rumstemperatur och oöppnad i upp till 12 månader. När QimiQ Creme Base har öppnats, ska den förvaras i kylskåpet och användas inom 3 - 4 dagar.

Näringsfakta 

QimiQ-Packs-3D-250g-2020-SAHNEBASIS-scaled.jpg

97% halvkräm (16% fett), 3% naturlig stärkelse (majs och tapioka)

QimiQ Creme Base är en äkta mejeriprodukt (inga deklarationsbara ingredienser/tillsatser) och är glutenfri.

Allergener: Mjölk

Tillverkningsland: Österrike

Näringsvärde per 100 gram

Naturlig mjölkprodukt
Naturlig mjölkprodukt

Energi 745 kJ / 178 kcal

Fett 15,5 g, varav mättade fettsyror 10,6 g

Kolhydrater 6,7 g- varav sockerarter 3,7 g

Protein 2,9 g

Fiber <0,4 g

Salt 0,14 g

Emballage

 250 g - Tetrapak – förpackning med 12 st. 12 månaders hållbarhet

1 kg - Tetrapak - förpackning med 12 kg. Antal kg per pall 780 kg. 12 månaders hållbarhet. 

5 kg – bag in box. Antal kg per pall 675. 5 månaders hållbarhet.

 

patentet_strukturQimiq.jpg

QimiQ är kompaktare och stabilare än traditionella mejeriprodukter

Läs mer om, varför QimiQ har så unika egenskaper.

B-KnoblauchLauchsuppe_.jpg

Håller sig stabil under tillagning och skär sig inte.

Kräm soppor och såser. QimiQ Creme Base kan ersätta mjöl, stärkelse delvis eller helt och hållet. Reducerar fettinnehållet i gräddsåsen med upp till 80% utan att minska den fulla och krämiga smak då man ersätter smöret i receptet med med QimiQ.

Dessert konsept (1).jpg

Ger en krämig

och stabil konsistens

QimiQ Creme Base är bäst för krämiga soppor, gräddsås, äggröra, quiche, gratinering osv. Rätter tillagat med QimiQ Cream Base behövs inte reducera eller inget gelatin, ägg och dyra ingredienser. Mascarpone, mozzarella och rökt lax kan reduceras med upp till 50%, då QimiQ har neutral smak och är en framstående smakförstärkare på grund av sin fina struktur. Då QimiQ är bakstabil, kan den också ersätta upp till 50% smör- och / eller ägginnehåll i deg och kakor.

Andra QimiQ produkter:

 

QimiQ-Packs-3D-250g-2020-WHIP-scaled.jpg

QimiQ Whip Pastry Cream

Används i kalla, salta och söta rätter. Används bäst kyld.

QimiQ-Packs-3D-250g-2020-CLASSIC-scaled.jpg

QimiQ Classic

Används i kalla, salta och söta rätter. Bäst att använda i rums-temperatur.

Rätter tillagade med QimiQ Cream Base serien kräver reducerat eller inget gelatin, ägg och dyra ingredienser. Mascarpone, mozzarella och rökt lax kan reduceras med upp till 50%, då QimiQ är neutral i smaken och är en framstående smakförstärkare på grund av sin fina struktur. Då QimiQ är bakstabil, kan den också ersätta upp till 50% av smör- och / eller ägginnehåll i deg och kakor.